Diversen

Koivoer/Visvoer/Steurvoer

Onze vissen dienen uiteraard van de nodige voeding voorzien te worden. Naast een ruim gamma koivoeding met merken zoals Saki-hikari, Hikari, Kusuri, Sera, etc… hebben wij ook de goudvisvoeders op stock van Aqua-ki en Sera. Voor de steur hebben wij ons eigen product ontwikkeld die voedzaam voor de steur en toch uiterst beperkt de filter gaat belasten met eiwitten en vetten!

Bacteriën/Waterbehandelingsmiddelen

Iedere vijver moet voorzien zijn van een goeie biologische werking. Om dit proces op een kwalitatieve manier te laten verlopen kan met mits toevoeging van bacteriën deze omzetting gaan bevorderen. Verder staat de waterkwaliteit ook onder druk door tal van externe factoren, naast de gebruikelijke visbezetting. Ook daarvoor hebben wij alles beschikbaar, om uw vijverwater in de meest optimale conditie te kunnen ervaren.

Substraten/stenen

Voor zwemvijvers wordt vooral gebruik gemaakt van substraten! Een poreus gesteente die de biologische werking op zich neemt. In combinatie met de nodige planten en zeer weinig goudvisachtigen is dit een uitstekende combinatie. Veelal word gebruik gemaakt van lavagesteente, al dan niet bedekt met substraat of een siergrind. Wij raden deze substraten af voor zwaar bezette vijvers, zwaar vervuilende vijvers door bladafval en ook zeker niet voor koivijvers. Voor de realisatie van substraatfilters kunt u ook beroep doen op ons. Wij komen met plezier jullie filter op een vakkundige manier realiseren en zelfs beplanten.

Vijverplanten

Vijverplanten zijn een streling voor het oog, ze zorgen voor opnamen van nitraten waardoor de waterkwaliteit geoptimaliseerd kan worden. De meeste planten beginnen rond maart uit te lopen en je kunt al snel tot oktober/november genieten van een mooi gevulde plantenbak.
Voor de mensen die houden van planten hebben wij gedurende deze maanden dan ook een mooi aanbod aan vijverplantjes. Hou jij van een mooie waterlelie? Ook die hebben wij in tal van kleuren op stock. Naast de planten kunt u ook de nodige meststoffen en benodigdheden vinden om uw planten aan te planten en te onderhouden.